oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moja zupa ogórkowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ogórkowa z ryżem choć nie ma nic wspólnego z kuchnią orientalną.

Moja zupa ogórkowa z ryżem

Składniki:

Moja zupa ogórkowa z ryżem

 

  • 500g porcja rosołowa drobiowa
  • 100g marchew
  • 400g ogórki kiszone
  • 100g ryż biały
  • natka pietruszki
  • lubczyk świeży
  • 100g śmietan 18%
  • przyprawa kucharek
  • maggi w płynie

Sposób przygotowania:

Moja zupa ogórkowa z ryżem
Do garnka nalać 3 litry wody i dodać porcje rosołową wraz z przyprawami liściem i zielem angielskim. Gotujemy około 1 godziny , wczasie gotowania dodajemy marchew pokrojoną w plastry. Gdy wywar nam sie gotuje miksujemy mikserem ogórki kiszone. Jak mamy już gotowy wywar dodajemy ryż i gotujemy około 15 minut. Gdy ryż jest miękki należy dodać zmiksowane ogórki i doprawić zupę. Pokroic drobno natke pietruszki i świeży lubczyk. Gdy zupa jest gotowa ściągamy z ognia i dodajemy świeże zioła oraz śmietanę.