renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Zupa ogórkowa z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kwaskowata smaczna i pożywna zupa, bo z dodatkiem mięsa i warzyw będzie idealna na obiad w letni ciepły dzień.

Zupa ogórkowa z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa z mięsem

 

  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 200 g mięsa gotowanego z udka
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 5 łyżek ryżu
  • 5 ogórków kiszonych
  • 2 łyżki śmietany
  • koperek do smaku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z mięsem
Marchewkę, pietruszkę i cebulę , obrać i dokładnie umyć, a następnie pokroić. Następnie bulion rozgrzać i na gotujący wrzucić pokrojoną marchewkę, pietruszkę i cebulę. Potem dodać ryż i gotować do momentu, aż będzie miękki. Mięso z udka podzielić na małe kawałeczki i dodać do zupy. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce na grubych oczkach i dodać do zupy. Zagotować i wyłączyć gaz. A na koniec dodać śmietanę, wymieszać i doprawić koperkiem, solą i pieprzem.
Zupa ogórkowa z mięsem
Do gotującego się bulionu wrzucić pokrojone warzywa.
Zupa ogórkowa z mięsem
Następnie dodać ryż i gotować aż będzie miękki.
Zupa ogórkowa z mięsem
W kolejnym kroku dodać pokrojone mięso i zagotować.
Zupa ogórkowa z mięsem
Potem dodać starte na grubych oczkach ogórki.