Sposób przygotowania:
Zupa owocowa
Owoce przebieramy, myjemy, dokładnie osuszamy na sicie. Następnie wiśnie drylujemy, natomiast z agrestu i porzeczek usuwamy szypułki.
Wszystkie owoce wraz z powstałym sokiem wkładamy do garnka, zalewamy 2 l wody, dodajemy szczyptę soli. Zupę gotujemy na małym ogniu około 30 minut. Pod koniec doprawiamy do smaku miodem.
Następnie mąkę rozprowadzamy odrobiną zimnej wody, a potem zupy, wlewamy do gotującej się zupy, dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia.
Wszystkie owoce wraz z powstałym sokiem wkładamy do garnka, zalewamy 2 l wody, dodajemy szczyptę soli. Zupę gotujemy na małym ogniu około 30 minut. Pod koniec doprawiamy do smaku miodem.
Następnie mąkę rozprowadzamy odrobiną zimnej wody, a potem zupy, wlewamy do gotującej się zupy, dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia.