madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Zupa owocowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nie sądziłam, że zupa owocowa może być tak pyszna, do czasu, aż nie spróbowałam tej.

Zupa owocowa

Składniki:

Zupa owocowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa owocowa
Owoce przebieramy, myjemy, dokładnie osuszamy na sicie. Następnie wiśnie drylujemy, natomiast z agrestu i porzeczek usuwamy szypułki.
Wszystkie owoce wraz z powstałym sokiem wkładamy do garnka, zalewamy 2 l wody, dodajemy szczyptę soli. Zupę gotujemy na małym ogniu około 30 minut. Pod koniec doprawiamy do smaku miodem.
Następnie mąkę rozprowadzamy odrobiną zimnej wody, a potem zupy, wlewamy do gotującej się zupy, dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia.