Sposób przygotowania:
Zupa paprykowa
Paprykę opiekamy- można w piekarniku, ja jednak robię to na palniku, tak jak cebulę do rosołu, Wkładam do folii lub można też do żaroodpornego pojemnika z przykrywką i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie obieramy skórkę- tyle ile się da, nie musi być bardzo dokładnie i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy na kostkę i podsmażamy na 2 łyżkach oleju. Gdy jest już szklista dodajemy czosnek, pokrojony na plasterki i paprykę. Wszystko razem dusimy przez 10 minut. W osobnym garnku zagotowujemy wywar z warzyw (możemy użyć wody i 2 rosołków warzywnych) dodajemy przyprawy i paprykę z cebulą wraz z olejem. Gotujemy 10 minut, Odstawiamy aż lekko przestygnie i miksujemy na gładki krem. Zupę ponownie zagotowujemy i ewentualnie podprawiamy.