Sposób przygotowania:
Paprykowa na kurczaku z patisonem
Cebule obieramy i kroimy w pół krążki. Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w dużą kostkę. Patisony kroimy w paski bądź w dużą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebule i podsmażamy, podlewamy 250 min wody, dodajemy sól i dusimy cebulę do miękkości. Mięso z udka kurczaka kroimy w mniejsze kawałki. Kiedy cebula jest miękka dodajemy kurczaka, następnie dodajemy paprykę słodką, kostkę bulionowa i maggi - całość dokładnie mieszamy i podsmażamy. Dodajemy pokrojoną paprykę, dokładnie mieszamy i przekładamy do dużego garnka, zalewamy całość około 500 ml wody i gotujemy około 5 minut, następnie dodajemy sos pomidorowy i doprawiamy pieprzem ziołową, zagotowujemy i dodajemy pokrojone patisony, mieszamy - dodajemy natkę pietruszki. Na koniec doprawiamy do smaku dodając ostra paprykę.