nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Zupa pieczarkowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Niezbyt ciężka zupa, dla amatorów pieczarek.

Zupa pieczarkowa.

Składniki:

Zupa pieczarkowa.

 

  • 30 dag pieczarek
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • mały kawałek selera
  • kostka rosołowa
  • zupa pieczarkowa w proszku
  • 3-4 łyżki śmietany 12%
  • 3/4 szkl. makaronu świderki

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa.
1. Do garnka nalewamy wodę, wrzucamy kostkę rosołową. 2. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy, kroimy w kostkę i myjemy, po czym wrzucamy do garnka. 3. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry, podduszamy. 4. Kiedy gotujące się warzywa w wywarze połowicznie zmiękną wrzucamy do nich podduszone pieczarki. 5. 10 minut przed zakończeniem gotowania wrzucamy makaron, mieszamy. Kiedy się ugotuje, wlewamy rozrobioną w niedużej ilości wody zupę pieczarkową w proszku, następnie zaprawiamy śmietaną·

Tagi:

zupa makaron