szczebiotka82

szczebiotka82

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Zupa pieczarkowa

  • 19
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łatwa i szybka zupka grzybowa

Zupa pieczarkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
Pieczarki obieramy ,myjemy i kroimy w plasterki.Wrzucamy do garnka z wodą,dodajemy bulion,sól i pieprz do smaku.Gotujemy z 15 min.Później zlewamy zupę (ale nie wylewamy) tak by zostały nam się tylko pieczarki,miksujemy je na paćkę ,dodajemy zupę.Wstawiamy na ogień i zagęszczamy mąką lub śmietaną.Na talerzu dodajemy groszek ptysiowy.
Zupa pieczarkowa
świeże pieczarki obieramy i myjemy aby nie były brudne
Zupa pieczarkowa
ja w ten sposób kroję pieczarki