KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Zupa pieczarkowa.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna zupa pieczarkowa zabielona serkiem topionym.

Zupa pieczarkowa.

Składniki:

Zupa pieczarkowa.

 

  • 6 dużych pieczarek
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki ( korzeń)
  • 2 serki topione ze szczypiorkiem typu kiełbaska
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 garść makaronu o kształcie falbanki
  • 1 kostka rosołowa drobiowa lub warzywna
  • sól, pieprz do smaku
  • 1/2 literatki zimnej wody

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa.
Pieczarki oczyścić, a następnie pokroić na drobne kawałki. Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i wypłukać. Marchewkę pokroić w plasterki, a pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki i warzywa zalać 2 litrami zimnej wody, gotować. Serki topione wycisnąć z opakowania do miski, następnie dodać do nich łyżkę śmietany, wodę i dokładnie rozmieszać. Do gotującego się wywaru z pieczarek i warzyw wlać serki topione, mieszać. Dodać makaron, mieszać. Doprawić do smaku kostką rosołową, solą i pieprzem. Odstawić z ognia.

Tagi:

makaron