Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa wg eluski
Pieczarki, po umyciu i wysuszeniu należy potrzeć na grubej tarce.
Podsmażyć je na patelni na maśle, a następnie wrzucić do przygotowanego uprzednio świeżego bulionu. Gotować przez około 10 minut, dodać rozmieszaną śmietanę z mąką.
By śmietana się nie zważyła należy przed wlaniem dodać do niej 2 łyżki gorącego wywaru i szybko rozmieszać.
Przyprawić do smaku,sola i pieprzem .Gdy wlejemy na talerz posypać natką pietruszki
Podsmażyć je na patelni na maśle, a następnie wrzucić do przygotowanego uprzednio świeżego bulionu. Gotować przez około 10 minut, dodać rozmieszaną śmietanę z mąką.
By śmietana się nie zważyła należy przed wlaniem dodać do niej 2 łyżki gorącego wywaru i szybko rozmieszać.
Przyprawić do smaku,sola i pieprzem .Gdy wlejemy na talerz posypać natką pietruszki