Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 370]

Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Odkąd spróbowałam kaszy bulgur chętnie dodaję ją do różnych potraw. Nie dlatego że dbam o linię, po prostu jest pyszna.

Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur

Składniki:

Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur

 

  • 15 dag boczku
  • 1 cebula dymka
  • 25 dag pieczarek
  • ok. 1,5 l bulionu drobiowego
  • ok. 1/2 szklanki kaszy bulgur z vermicelli
  • mała marchewka
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki śmietany
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur

1

Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur
Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur z vermicelli

Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną dymkę i boczek.

2

Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur
Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur z vermicelli

Pieczarki oczyścić i pokroić w talarki, podsmażyć i doprawić pieprzem.

3

Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur
Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur z vermicelli

Podsmażone pieczarki dodać do boczku i zalać bulionem, dodać startą marchewkę. Gotować do momentu aż pieczarki zmiękną, pod koniec dodać kaszę bulgur i jeszcze gotować przez kilka minut. Zupę zabielić śmietaną, przyprawić do smaku i wrzucić świeżo pokrojony koperek.


Tagi:

kasza kasze