katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Zupa pieczarkowa z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kaszę jaglaną można ugotować osobno i dodać do zupy.

Zupa pieczarkowa z kaszą jaglaną

Składniki:

Zupa pieczarkowa z kaszą jaglaną

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z kaszą jaglaną
Jajka gotujemy na twardo obieramy i kroimy n ćwiartki. Rosół albo wodę stawiamy do gotowania. Dodajemy obraną, umytą i pokrojoną marchew . Gotujemy ok10 minut.Pieczarki myjemy, kroimy i przesmażamy na maśle, dodajemy do zupy. Kaszę przelewamy wodą na sicie. Dodajemy do zupy i gotujemy często mieszając. Doprawiamy do smaku. Można przyprawą kuchenną. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Dodajemy do zupy ugotowane jajka.