Sposób przygotowania:
zupa pieczarkowa z kurczakiem
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę.W garnku rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulkę na złoty kolor.
Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Dorzucamy do cebuli i podsmażamy chwilę.
Marchewkę myjemy,obieramy i kroimy w paseczki.Mięso myjemy , kroimy i razem z marchewką dodajemy do garnka.
Podsmażamy około 5-7 minut.
Następnie podlewamy całość wodą i gotujemy około 25 minut.
Na koniec dodajemy śmietnę, doprawiamy solą, pieprzem i pokrojoną natką pietruszki.
Smacznego!
Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Dorzucamy do cebuli i podsmażamy chwilę.
Marchewkę myjemy,obieramy i kroimy w paseczki.Mięso myjemy , kroimy i razem z marchewką dodajemy do garnka.
Podsmażamy około 5-7 minut.
Następnie podlewamy całość wodą i gotujemy około 25 minut.
Na koniec dodajemy śmietnę, doprawiamy solą, pieprzem i pokrojoną natką pietruszki.
Smacznego!