Martynkaw

Martynkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Zupa pieczarkowa z makaronem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka i prosta zupa z pieczarek.

Zupa pieczarkowa z makaronem.

Składniki:

Zupa pieczarkowa z makaronem.

 

  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 parówka 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz, pół łyżeczki suszonego tymianku
  • 3-4 łyżki słodkiej śmietany
  • ugotowany grubszy makaron

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z makaronem.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną drobno cebulę, smażyć do zeszklenia. Przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć przez 3-4 minuty umyte i pokrojone w plastry pieczarki oraz parówkę. Dodać do cebuli. Wlać ok. litra wody, dodać oczyszczoną i startą na tarce marchew, doprawić solą i pieprzem wsypać tymianek. Gotować ok. 25 minut. Pod koniec dodać śmietanę. Zupę podawać z makaronem.

Tagi:

makaron