Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z makaronem
1.Do ropuszczonego bulionu dodać należy pokrojone w plasterki pieczerki, startą na grubych oczkach marchewkę.
2. Gotować na małym ogniu około 15 minut. Makaron, jeżeli jest to spaghetti łamiemy na trzy części (ewentualnie na pół) i również wrzucamy do zupy.
3. Gotujemy następne 10 minut, barwimy zupę śmietaną, do której by się nie zważyła dodajemy troszkę soli i gorącego wywaru.
4. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Gotować na małym ogniu około 15 minut. Makaron, jeżeli jest to spaghetti łamiemy na trzy części (ewentualnie na pół) i również wrzucamy do zupy.
3. Gotujemy następne 10 minut, barwimy zupę śmietaną, do której by się nie zważyła dodajemy troszkę soli i gorącego wywaru.
4. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Tomo