Marzena.M.Siek

Marzena.M.Siek

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Zupa pieczarkowa z makaronem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Uwielbiam ugotowane pieczarki

Zupa pieczarkowa z makaronem

Składniki:

Zupa pieczarkowa z makaronem

 

  • rosołek z kury,
  • kilka pieczarek,
  • marchewka,
  • makaron spaghetti, lub inny w zależności od upodobań,
  • śmietanę 12% do zabarwienia zupy,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z makaronem
1.Do ropuszczonego bulionu dodać należy pokrojone w plasterki pieczerki, startą na grubych oczkach marchewkę.
2. Gotować na małym ogniu około 15 minut. Makaron, jeżeli jest to spaghetti łamiemy na trzy części (ewentualnie na pół) i również wrzucamy do zupy.
3. Gotujemy następne 10 minut, barwimy zupę śmietaną, do której by się nie zważyła dodajemy troszkę soli i gorącego wywaru.
4. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

zupa makaron