Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z mięsnymi pulpecikami
1. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Usmażyć je na 2 łyżkach margaryny.
2. 1,5 litra bulionu drobiowego (może być z kostki) zagotować, dodać pieczarki i gotować razem przez 25-30 minut. Następnie przestudzić i całość zblendować.
3. Bułkę namoczyć w wodzie, następnie odsączyć z jej nadmiaru i wraz z mięsem i cebulką zmielić. Do masy dodać 1 jajko, sól i pieprz. Całość wyrobić na gładką masę i tworzyć małe pulpeciki. Smażyć je na rozgrzanym tłuszczu, następnie podlać je wodą i pod przykryciem dusić około 15 minut.
4. Zupę doprawić solą i pieprzem. Mąkę rozmieszać ze śmietaną i wodą. Połączyć z zupą i zagotować. Podawać z mięsnymi pulpecikami.
2. 1,5 litra bulionu drobiowego (może być z kostki) zagotować, dodać pieczarki i gotować razem przez 25-30 minut. Następnie przestudzić i całość zblendować.
3. Bułkę namoczyć w wodzie, następnie odsączyć z jej nadmiaru i wraz z mięsem i cebulką zmielić. Do masy dodać 1 jajko, sól i pieprz. Całość wyrobić na gładką masę i tworzyć małe pulpeciki. Smażyć je na rozgrzanym tłuszczu, następnie podlać je wodą i pod przykryciem dusić około 15 minut.
4. Zupę doprawić solą i pieprzem. Mąkę rozmieszać ze śmietaną i wodą. Połączyć z zupą i zagotować. Podawać z mięsnymi pulpecikami.