piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Zupa pieczarkowa z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna pieczarkowa na każda okazję

Zupa pieczarkowa z papryką

Składniki:

Zupa pieczarkowa z papryką

 

  • 50 dag pieczarek
  • 1,7litra wody
  • 20ml śmietanki
  • 1 cebula
  • 1 kostka rosołowa
  • sól ,pieprz
  • natka pietruszki
  • 1 papryka czerwona
  • 20dag makaronu świderki
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z papryką
Pieczarki oczyszczamy i kroimy średniej grubości plasterki , wrzucamy je na rozgrzaną oliwę , dodajemy do nich obrana i drobno posiekaną średniej wielkości cebulę, przyprawiamy solą i pieprzem . Smażymy aż pieczarki się zrumienią . Do garnka wlewamy wodę , dodajemy kostkę rosołową ,posiekana drobno natkę pietruszki , 1 umytą , wydrążona z pestek i drobno posiekaną paprykę . Do innego garnka wlewamy wodę jak się zagotuje , wrzucamy makaron i gotujemy na średnio miękko. . Gdy pieczarki z cebulką się już usmażą wrzucamy do wody z rosołem , dodajemy ugotowany makaron , śmietankę , i gotujemy jeszcze około 8 minut.