Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z pęczakiem
Bulion zagotować, zmniejszyć płomień do minimum i wsypać pęczak. Dodać posiekaną natkę i gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Pieczarki pokroić w grubsze plastry. Na patelni rozpuścić masło i przesmażyć pieczarki. Następnie podsmażone pieczarki dodać do zupy.
Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i również dodać do zupy. Gotować aż pęczak i pieczarki będą miękkie.
Ja gotuje na małym ogniu wtedy pęczak ładnie się ugotuje i nie przywiera do garnka.
Jeśli zupa jest za gęsta można dolać nieco bulionu.
Pieczarki pokroić w grubsze plastry. Na patelni rozpuścić masło i przesmażyć pieczarki. Następnie podsmażone pieczarki dodać do zupy.
Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i również dodać do zupy. Gotować aż pęczak i pieczarki będą miękkie.
Ja gotuje na małym ogniu wtedy pęczak ładnie się ugotuje i nie przywiera do garnka.
Jeśli zupa jest za gęsta można dolać nieco bulionu.