Sposób przygotowania:
Zupa pijacka z boczkiem
Zioła namoczyć w zimnej wodzie, następnie odsączyć. Boczek pokroić w kosteczkę i wysmażyć w rondelku o grubym dnie. Cebulę obrać i posiekać. Wrzucić do rondla i całość smażyć, aż cebula nabierze brązowego koloru.
Tosty pokroić w kostkę i wrzucić do rondla. Dokładnie wymieszać, aby całe pokryły się mieszanka boczku i cebuli.
Rondel wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C i piec 15 minut. Wyjąć. Zawartość rondla przełożyć do garnka, zalać bulionem i dodać zioła.
Gotować godzinę na małym ogniu. Dodać sól i pieprz.
Tosty pokroić w kostkę i wrzucić do rondla. Dokładnie wymieszać, aby całe pokryły się mieszanka boczku i cebuli.
Rondel wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C i piec 15 minut. Wyjąć. Zawartość rondla przełożyć do garnka, zalać bulionem i dodać zioła.
Gotować godzinę na małym ogniu. Dodać sól i pieprz.