laleczkaxp

laleczkaxp

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Zupa piwna.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Orginalna zupa powinna wam smakować:)

Zupa piwna.

Składniki:

Zupa piwna.

 

Sposób przygotowania:

Zupa piwna.
Mleko zagotować z cukrem i cynamonem. Dodać rozprowadzoną w zimnej wodzie mąkę i gotować stale mieszając ok.5 minut. Dodać piwo i mocno podgrzać nie dopuszczając do zagotowania. Doprawić żółtkiem. Na gorącą zupę kłaść kluseczki z wcześniej ubitej piany z białek i cukru pudru. Trzymać kilka minut pod przykryciem. Kluseczki same się zetną. Podawać bezpośrednio po ugotowaniu lub na zimno.

Tagi:

jajko piwo jajka