filipek19622

filipek19622

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Zupa po węgiersku (BOGRACZ)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proszę nie przesadzić z przyprawami,żeby zupa nie była za ostra

Zupa po węgiersku (BOGRACZ)

Składniki:

Zupa po węgiersku (BOGRACZ)

 

  • 0,50 kg wołowiny bez kości
  • 1 cebula
  • 2 papryki (jedna żółta,1 czerwona) - pokrojone w paski
  • jajko
  • ziemniaki (ok.4 dużych szt.)
  • mąka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • pół torebki zupy gulaszowej
  • pieprz, papryka ostra.,chilii

Sposób przygotowania:

Zupa po węgiersku (BOGRACZ)
Mięso kroimy w małą kostkę,następnie opruszamy mąką (ok.2 łyżki),Na patelnię wlewamy trochę oliwy i podsmażamy to mięso,dodając 1 dużą cebulę pokrojoną w kostę. .Nie przejmujmy się tym,ze zrobi się z tego tzw,(mamałyga) bo tak musi być.Mięso obsmażamy ok.20 min ciąlge mieszając.Następnie w garnku nastawiamy ok 4 l wody i gotujemy ją,po zagotowaniu wody wrzucamy podsmażone mięso,oraz paprykę i gotujemy to momentu aż mięso będzie miękkie,do tego dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy do miękkości,następnie dodajemy koncenrat pomidorowy,zupę gulaszową rozrobioną z wodą,na końcu puszkę czerwonej fasoli,Na samym końcu 1 jednego jajka i mąki robimy kluski kładzione ,które wrzucamy bezpośrednio do zupy.Wszystko doprawiamy do smaku pieprzem, papryką ostrą solą i chilii. SMACZNEGO!