Sposób przygotowania:
Zupa po węgiersku (BOGRACZ)
Mięso kroimy w małą kostkę,następnie opruszamy mąką (ok.2 łyżki),Na patelnię wlewamy trochę oliwy i podsmażamy to mięso,dodając 1 dużą cebulę pokrojoną w kostę. .Nie przejmujmy się tym,ze zrobi się z tego tzw,(mamałyga) bo tak musi być.Mięso obsmażamy ok.20 min ciąlge mieszając.Następnie w garnku nastawiamy ok 4 l wody i gotujemy ją,po zagotowaniu wody wrzucamy podsmażone mięso,oraz paprykę i gotujemy to momentu aż mięso będzie miękkie,do tego dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy do miękkości,następnie dodajemy koncenrat pomidorowy,zupę gulaszową rozrobioną z wodą,na końcu puszkę czerwonej fasoli,Na samym końcu 1 jednego jajka i mąki robimy kluski kładzione ,które wrzucamy bezpośrednio do zupy.Wszystko doprawiamy do smaku pieprzem, papryką ostrą solą i chilii. SMACZNEGO!