michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomidorowa jedna z najlepszych zup

Zupa pomidorowa

Składniki:

Zupa pomidorowa

 

  • 500 gram łopatka wieprzowa
  • marchew
  • pietruszka
  • cebula
  • 4 łyżki koncentrat pomidorowy
  • Sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa
Łopatkę umyć i włożyć do zimnej wody wstawić na ogień i powoli gotować. Marchew oraz pietruszkę obrać a następnie opłukać włożyć do gotującego się wywaru. Następnie z cebuli zdjąć skórkę przekroić na pół i uprażyć na suchej patelni. Gotować powoli aż warzywa i mięso staną się miękkie następnie wywar przecedzić. Do wywaru dodać koncentrat oraz śmietanę doprawić do smaku solą i pieprzem. Warzywa oraz mięso pokroić na małe kawałki dodać do zupy. Zupę przelewać do talerzy podawać z makaronem.

Tagi:

pomidory