Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa
Zupa:
1. Warzywa umyć i obrać. Marchewki pokroić w plasterki, seler i pietruszkę w małą kostkę.
Warzywa włożyć do garnka i zalać wodą. Jak się zagotuje wrzucić kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie.
2. Cebulę i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na maśle, dodać do wywaru.
3. Gotować zupę na wolnym ogniu ,aż warzywa będą miękkie.
4. Zaprawić zupę koncentratem, wymieszać.
5. Na koniec dodać zahartowany jogurt naturalny.
7. Doprawić zupę do smaku solą, pieprzem. Zupę podawać z makaronem.
Makaron :
Wcześniej ugotować osobno makaron na pół-twardo i go odcedzić.
Potem wyłożyć na talerz i zalać zupą pomidorową.
1. Warzywa umyć i obrać. Marchewki pokroić w plasterki, seler i pietruszkę w małą kostkę.
Warzywa włożyć do garnka i zalać wodą. Jak się zagotuje wrzucić kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie.
2. Cebulę i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na maśle, dodać do wywaru.
3. Gotować zupę na wolnym ogniu ,aż warzywa będą miękkie.
4. Zaprawić zupę koncentratem, wymieszać.
5. Na koniec dodać zahartowany jogurt naturalny.
7. Doprawić zupę do smaku solą, pieprzem. Zupę podawać z makaronem.
Makaron :
Wcześniej ugotować osobno makaron na pół-twardo i go odcedzić.
Potem wyłożyć na talerz i zalać zupą pomidorową.