Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jest to porcja dla 8 osob

Zupa pomidorowa

Składniki:

Zupa pomidorowa

 

  • 400 g filetu z kurczaka (piersi)
  • 2 sztangi poory
  • 4 lyzki oleju
  • 1 l wywaru warzywnego (instant)
  • 1 puszka(425 ml)moreli
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 puszka(850ml)pokrojonych pomidorow
  • Chili,pieprz,sol,tobasco,curry

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa
Kurczaka umyc i osuszyc .Pore wyczyscic ,umyc i pokroic w krazki.Olej rozgrzac ,mieso wraz z pora usmazyc na zloty kolor,dodac wywar z zupy i na malym ogniu gotowac okolo 15 minut.Morele odsaczyc od soku i pokroic w cienkie paski.Papryke wyczyscic umyc i pokroic w kostke.Pomidory wraz z sokiem zmiksowac i przecedzic przez sitko.Mieso wyjac z wywaru pokroic na kawalki.Wszystkie skladniki dac do wywaru i gotowac okolo 8 minut.Doprawic do smaku z chili,pieprzem,sola ,tobasco i curry