Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa 9
Mięso, obraną cebulę, marchew i seler zalewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 40 minut. Pomidory myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki przez środek od góry, usuwamy nożem twarde rdzenie, następnie siekamy w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy niewielką ilość oleju lub oliwy i wrzucamy pomidory. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając, aż pomidory osiągną konsystencję bliską papce. Następnie, prosto z patelni, wrzucamy papkę z pomidorów do gotowego wywaru (Wcześniej wyjmujemy mięso i seler. Cebula i marchew wedle uznania). Gotujemy przez kilka minut, aż zupa wyklaruje się z wierzchu i nabierze koloru. Dodajemy 2 łyżki stołowe koncentratu, koperek, sól i pieprz. Gotujemy mieszając wszystko jeszcze przez kilka minut. Podajemy z ryżem lub makaronem.