ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Zupa pomidorowa - krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aksamitna zupa pomidorowa z grzaneczkami

Zupa pomidorowa - krem

Składniki:

Zupa pomidorowa - krem

 

  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula średniej wielkości
  • koperek
  • 1 bułka pszenna, może być czerstwa
  • łyżka masła
  • 1,5 litra bulionu
  • śmietana kremówka
  • grzanki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa - krem
Masło roztapiamy na patelni, gdy już będzie rozgrzane, wrzucamy posiekaną drobno cebulę, koperek, koncentrat pomidorowy oraz rozdrobnioną bułkę. Smażymy. Do tego wlewamy 500 ml bulionu i gotujemy ok. 5 minut aż bułka rozgotuje się.
Całość przecieramy przez sito, zalewamy pozostałym bulionem. Następnie potrawę doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę kremówkę. Zupę podajemy z grzankami własnej roboty.

Tagi:

pomidory