Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Zupa pomidorowa na koncentracie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa pomidorowa - zwykła z koncentratem

Zupa pomidorowa na koncentracie

Składniki:

Zupa pomidorowa na koncentracie

 

  • 1 porcja rosołowa
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 200 ml śmietany kremówki
  • Sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • maggi do smaku
  • makaron około 180 g

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa na koncentracie
Porcję rosołowa myjemy, płuczemy pod zimną bieżącą wodą, wkładamy do garnka i zalewamy wodą - około 1,5 - 2 l, włoszczyznę obieramy, myjemy i dodajemy do porcji rosołowej, solimy i gotujemy wywar na wolnym ogniu, co jakiś czas zbierając szumowinę. Kiedy rosołek powstanie dodajemy natkę pietruszki oraz koncentrat pomidorowy, podgotowujemy z 5 minut zabielamy śmietaną. Doprawiamy do smaku pieprzem i maggi. Podajemy z ugotowanym makaronem.