rzerznik

rzerznik

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Zupa pomidorowa na wędzonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta zupa dla wszystkich

Zupa pomidorowa na wędzonce

Składniki:

Zupa pomidorowa na wędzonce

 

  • koncentrat pomidorowy 80g
  • pomidor 1szt
  • porcja rosołowa
  • kość wędzona
  • bulion warzywny w kostce 2szt
  • pietruszka (suszona) 1łyżeczka
  • sól
  • pieprz
  • śmietana 100g
  • makaron

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa na wędzonce
Do garnka z wodą wkładamy porcję rosołową, kość wędzoną i bulion warzywny. Gotujemy do czasu kiedy mięso na kościach zmięknie. W tym czasie obranego pomidora kroimy w kostkę i smażymy, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i doprowadzamy do wrzenia. Kości wyjmujemy i obieramy z mięsa. Mięso drobno kroimy i wrzucamy do garnka, dodajemy pomidory z patelni. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pietruszkę. Po zagotowaniu zaprawiamy śmietaną. Zupę podajemy z makaronem. Życzę smacznego.