Sposób przygotowania:
Zupa Pomidorowa wg Dagmaris
Pomidory nakłuwamy w kliku miejscach, wkładamy je na maksymalnie 2 minuty do wrzątku, następnie wyjmujemy i studzimy zimną wodą- pomidory są sparzone ,więc możemy je łatwo obrać ze skórki, następnie oczyszczamy pomidorki z pestek i kroimy na drobne kawałki. Rozgrzewamy oliwę i kroimy obrany czosnek i cebulę na kawałki, podsmażamy ,aż zrobią się szkliste. Zaraz po tym dodajemy nasze pomidory i smażymy na delikatnym ogniu przez około 2 minuty, po tym czasie dolewamy bulion,który należy wcześniej podgrzać. Czekamy aż pomidory,czosnek i cebula zalane bulionem zawrzą, następnie zmniejszamy ogień i gotujemy ok 10-15 minut. Czas przygotować grzaneczki do zupy : bułkę okrój ze skórki, środek posmaruj masłem ( polecam czosnkowe ! ),a następnie potnij w kosteczkę, i wrzuć na mocno rozgrzaną patelnie, czekaj aż do zarumienienia. Naszą zupę przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie miksujemy by uzyskać idealny krem, dodajemy naszą śmietanę by zupa otrzymała kolejny smak , następnie dodajemy grzaneczki- gotowe :)