LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Zupa pomidorowa z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Nowy smak zupy pomidorowej.

Zupa pomidorowa z bananami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa z bananami

 

  • koncentrat pomidorowy (Pudliszki) ok. 240 g
  • wywar mięsny 0,5 l
  • sól
  • olej 2 łyżki
  • cebula 2
  • banan 4
  • biały pieprz mielony
  • wiórki kokosowe
  • ewentualnie śmietana kremówka 100 ml

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z bananami
Gotujemy wywar mięsny np. na udku kurczaka lub kościach schabowych, które wyjmujemy po ugotowaniu. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Na rozgrzanym oleju rumienimy drobno posiekaną cebulę, dodajemy rozgniecione widelcem banany i chwilę smażymy. Banany z cebulą łączymy z wywarem pomidorowym i dokładnie mieszamy. (W tym momencie możemy dodac śmietanę). Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Zupa pomidorowa z bananami
Wywar mięsny ugotowany na udku z kurczaka.
Zupa pomidorowa z bananami
Dodanie koncentratu pomidorowego do wywaru mięsnego.
Zupa pomidorowa z bananami
Przygotowanie bananów do zupy pomidorowej.
Zupa pomidorowa z bananami
Dodanie przesmażonej cebuli z bananami do wywaru pomidorowego.

Tagi:

pomidory