2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Pomidorowa z bazylią

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pomidorowa z dodatkiem czosnku i świeżej bazylii z makaronem

Pomidorowa z bazylią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidorowa z bazylią

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z bazylią
Włoszczyznę obieramy myjemy kroimy w słupki. Skrzydełka opłukać pod bieżąca wodą . Włożyć wszystko do garnka zalać zimną wodą około 2 litry i gotować na wolnym ogniu około 30 minut. Na patelni rozgrzać masełko włożyć koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty przez praskę czosnek i poddusić około 4 minuty po czym wlać do zupy i gotować jeszcze 10-15 minut aż mięso i warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku suszoną pietruszką solą wg uznania. Z mąki robimy zawiesinę którą rozrabiamy małą ilością wody po czym wlewamy do gotującej się zupy i mieszamy. Śmietanę rozrabiamy połową szklanki zupy i wlewamy ,nie gotujemy. Doprawiamy pieprzem kolorowym Do talerzy wkładać ugotowany makaron i zalać zupą .Posypać siekanymi listkami świeżej bazylii.
Pomidorowa z bazylią
ze skrzydełek warzyw gotujemy wywar do zupy
Pomidorowa z bazylią
koncentrat przesmażamy na masełku dodając czosnek
Pomidorowa z bazylią
zupę doprawiamy solą pieprzem kolorowym oraz zabielamy śmietaną