Sposób przygotowania:
Pomidorowa z bazylią
Włoszczyznę obieramy myjemy kroimy w słupki. Skrzydełka opłukać pod bieżąca wodą . Włożyć wszystko do garnka zalać zimną wodą około 2 litry i gotować na wolnym ogniu około 30 minut. Na patelni rozgrzać masełko włożyć koncentrat pomidorowy oraz wyciśnięty przez praskę czosnek i poddusić około 4 minuty po czym wlać do zupy i gotować jeszcze 10-15 minut aż mięso i warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku suszoną pietruszką solą wg uznania. Z mąki robimy zawiesinę którą rozrabiamy małą ilością wody po czym wlewamy do gotującej się zupy i mieszamy. Śmietanę rozrabiamy połową szklanki zupy i wlewamy ,nie gotujemy. Doprawiamy pieprzem kolorowym Do talerzy wkładać ugotowany makaron i zalać zupą .Posypać siekanymi listkami świeżej bazylii.
marietta
2milutka
Dzięki!