Sposób przygotowania:
Żurek na cienkiej parówce
Parówki obieramy z osłonek i kroimy w plastry. wrzucamy do garnka.
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach, dorzucamy do parówek.
Zalewamy wodą, dodajemy Kucharka i stawiamy do zagotowania. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka i gotujemy do ich miękkości.
Następnie dodajemy obrane ząbki czosnku. Na koniec wlewamy żur z butelki i przyprawiamy pieprzem.
Gotujemy przez 5 minut co chwilę mieszając. jajka gotujemy na twardo i ostygnięte kroimy w ćwiartki, układamy na talerzach i zalewamy gorącym żurkiem.
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach, dorzucamy do parówek.
Zalewamy wodą, dodajemy Kucharka i stawiamy do zagotowania. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka i gotujemy do ich miękkości.
Następnie dodajemy obrane ząbki czosnku. Na koniec wlewamy żur z butelki i przyprawiamy pieprzem.
Gotujemy przez 5 minut co chwilę mieszając. jajka gotujemy na twardo i ostygnięte kroimy w ćwiartki, układamy na talerzach i zalewamy gorącym żurkiem.
halina