Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa pomidorowa z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa pomidorowa z krewetkami

Zupa pomidorowa z krewetkami

Składniki:

Zupa pomidorowa z krewetkami

 

  • 60 dag krewetek, oczyszczonych
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 30 ml białego wina
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 1 puszka pomidorów pokrojonych
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z krewetkami

Cebulę i czosnek dusimy około 10 minut, dodajemy bulion i pomidory, zagotowujemy. Wlewamy wino, koncentrat, sos rybny, dodajemy krewetki i gotujemy około 15 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem.