Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z makaronem
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Skrzydełka i warzywa zalać zimną wodą i nastawić na gotowanie. Gotować całość ponad godzinę do momentu, aż warzywa staną się miękkie, a skrzydełka przestaną być surowe. W ten sposób przygotowany wywar odcedzić i przelać do innego garnka. Do rosołku dodać koncentrat pomidorowy i nastawić garnek dalej na gotowanie. Po około 5 minutach odlać około dwie chochelki zupy do szklanki i wymieszać odlaną zupę ze śmietaną. Przelać mieszankę ze szklanki do garnka z zupą. Podgrzewać zupę jeszcze przez moment i w trakcie jej podgrzewania dodać do niej szczyptę cukru i słodkiej, mielonej papryki oraz soli i pieprzu do smaku. Do talerzy nakładać porcję ugotowanego makaronu i zalewać go gotową zupą.