Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z pesto wg MARIA66
Marchew i pietruszkę myjemy, obieramy i kroimy w talarki.Na oliwie w dużym garnku podsmażamy warzywa przez 5 minut na małym ogniu, co chwilę mieszając, by się nie przypaliły.
Następnie wlewamy bulion warzywny, powstały z kostki i wody.Wszystko razem gotujemy przez 10 minut a następnie wsypujemy ryż , dodajemy sól i pieprz i razem gotujemy przez 10 minut.Dodajemy 3 łyżki pesto , koncentrat pomidorowy i gotujemy przez następne 3 minuty.Nakładamy do miseczek i dekorujemy świeżą bazylią.
Następnie wlewamy bulion warzywny, powstały z kostki i wody.Wszystko razem gotujemy przez 10 minut a następnie wsypujemy ryż , dodajemy sól i pieprz i razem gotujemy przez 10 minut.Dodajemy 3 łyżki pesto , koncentrat pomidorowy i gotujemy przez następne 3 minuty.Nakładamy do miseczek i dekorujemy świeżą bazylią.