MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa pomidorowa z pesto wg MARIA66

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa pomidorowa często gości na naszych stołach,spróbuj przygotować ją z pesto a smakiem miło zaskoczysz swoją rodzinę.

Zupa pomidorowa z pesto wg MARIA66

Składniki:

Zupa pomidorowa z pesto wg MARIA66

 

  • 2 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 50g ryż paraboliczny
  • 1l wody
  • 3 łyżeczki pesto bazyliowe
  • kostka bulionowa warzywna
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki oliwy
  • sól , pieprz
  • listki bazylii

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z pesto wg MARIA66
Marchew i pietruszkę myjemy, obieramy i kroimy w talarki.Na oliwie w dużym garnku podsmażamy warzywa przez 5 minut na małym ogniu, co chwilę mieszając, by się nie przypaliły.
Następnie wlewamy bulion warzywny, powstały z kostki i wody.Wszystko razem gotujemy przez 10 minut a następnie wsypujemy ryż , dodajemy sól i pieprz i razem gotujemy przez 10 minut.Dodajemy 3 łyżki pesto , koncentrat pomidorowy i gotujemy przez następne 3 minuty.Nakładamy do miseczek i dekorujemy świeżą bazylią.