blackbetty

blackbetty

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Zupa pomidorowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna i zdrowa - zupa pomidorowa :)

Zupa pomidorowa z ryżem

Składniki:

Zupa pomidorowa z ryżem

 

  • 1 kostka rosołowa (najlepsza na żeberkach)
  • 2 łyzki koncentartu pomidorowego
  • przyprawa - ziarenka smaku, vegeta itp
  • sól
  • maggi
  • 1 łyżka śmietany 12 lub 18%
  • 20dag ryżu

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z ryżem
Do garnka z zimną wodą (około 2,5 litra) wrzucamy kostkę rosołową i troszeczkę soli. doprowadzamy do zagotowania, następnie dodajemy koncentrat i nadal gotujemy. Oczywiście kostka na wędzonych żeberkach nie zastąpi prawdziwych żeberek, ale gwarantuję że jest równie smaczna :)

Można ryż dać bezposrednio do wywaru, ale ugotowany w osobnym granku jest smaczniejszy.

Gdy ryże jest juz gotowy, a nasz wywar się gotuje, łaczymy ryż z wywarem i jeszcze chwilkę gotujemy, Przyprawiamy maggi, warzywkiem. A na koniec zaciągamy śmietaną. Aby smietana się nie zwarzyła należy ją lekko posolić.

Smacznego