Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z ryżem
Do garnka z zimną wodą (około 2,5 litra) wrzucamy kostkę rosołową i troszeczkę soli. doprowadzamy do zagotowania, następnie dodajemy koncentrat i nadal gotujemy. Oczywiście kostka na wędzonych żeberkach nie zastąpi prawdziwych żeberek, ale gwarantuję że jest równie smaczna :)
Można ryż dać bezposrednio do wywaru, ale ugotowany w osobnym granku jest smaczniejszy.
Gdy ryże jest juz gotowy, a nasz wywar się gotuje, łaczymy ryż z wywarem i jeszcze chwilkę gotujemy, Przyprawiamy maggi, warzywkiem. A na koniec zaciągamy śmietaną. Aby smietana się nie zwarzyła należy ją lekko posolić.
Smacznego
Można ryż dać bezposrednio do wywaru, ale ugotowany w osobnym granku jest smaczniejszy.
Gdy ryże jest juz gotowy, a nasz wywar się gotuje, łaczymy ryż z wywarem i jeszcze chwilkę gotujemy, Przyprawiamy maggi, warzywkiem. A na koniec zaciągamy śmietaną. Aby smietana się nie zwarzyła należy ją lekko posolić.
Smacznego