Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z ryżem 2
Gotujemy ryż wg przepisu na opakowaniu.
Do dużego garnka wlewamy wodę, wrzucamy kostkę rosołową, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz pokrojony w kostkę plaster boczku i szynki. Zagotowujemy i gotujemy, aż boczek i szynka zmiękną. Następnie "zaciągamy" śmietaną. Zupę podajemy z ugotowanym wcześniej ryżem.
Do dużego garnka wlewamy wodę, wrzucamy kostkę rosołową, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz pokrojony w kostkę plaster boczku i szynki. Zagotowujemy i gotujemy, aż boczek i szynka zmiękną. Następnie "zaciągamy" śmietaną. Zupę podajemy z ugotowanym wcześniej ryżem.
Elficzna
Elficzna
Smakowita88
Nie dodaję bo u Nas wszelkie warzywa oraz np. nać pietruszki lądują w śmieciach. Nikt nie lubi:)
Co do bulionu- pewnie że jest lepszy niż zupa na kostkach, lecz tym razem musiałam tak ugotować. Pozdrawiam
zewa
Jeśli u Ciebie warzywa lądują w koszu to ich nie wyrzucaj a po prostu zmiksuj. Zupa będzie bardziej treściwa i smaczniejsza. Mój młodszy synek nie lubi warzyw i ja tak Mu właśnie je przemycam. Zmiksuję i z głowy. Spróbuj a zobaczysz czy ten trick przejdzie i u Ciebie.
Smakowita88
U mnie same stare chłopy he he i też nie lubią. Spróbuję na drugi raz zmiksować. Pamiętam jak kiedyś kupiłam kotlety sojowe- też jak patrzeli jak je robię to wybrzydzali, aż któregoś dnia nie widzieli i mój szwagier się zapytał: co to za smaczna ryba na talerzu jest.To mu pomachałam suchym kotletem.Ubaw był:-)
misia5
Ja koncentrat daje na samym początku.
Tu nie ma wywaru tylu została użyta kostka rosołowa.
misia5
Zapomniałam dodać, że koncentrat daję do zrobionego wcześniej rosołu:)
Babciagramolka
Pyza