Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z ryżem
Do większego garnka wlewamy zimną wodę, wrzucamy porcje rosołową, liść laurowy, ziele angielskie gotujemy wywar ok. 40 minut.
Marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, płuczemy obieramy i wrzucamy do wywaru gotując do miękkości. Wyciągamy ugotowaną jarzynę, rozgniatamy widelcem i ponownie wkładamy do zupy, pora płuczemy szatkujemy drobniutko wkładamy do wywaru.
Gotujemy jeszcze około 15 min na małym ogniu, dodając ugotowany ryż oraz koncentrat pomidorowy.
Ryż gotujemy według opisu na opakowaniu.
Śmietanę hartujemy w kubku dodajemy do zupy.
Doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną, przyprawą w płynie oraz pieprzem i solą.
Gotową zupę nalewamy na talerz posypujemy koperkiem i dodajemy łyżkę śmietany.
Dekorujemy zielona pietruszką.
Marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, płuczemy obieramy i wrzucamy do wywaru gotując do miękkości. Wyciągamy ugotowaną jarzynę, rozgniatamy widelcem i ponownie wkładamy do zupy, pora płuczemy szatkujemy drobniutko wkładamy do wywaru.
Gotujemy jeszcze około 15 min na małym ogniu, dodając ugotowany ryż oraz koncentrat pomidorowy.
Ryż gotujemy według opisu na opakowaniu.
Śmietanę hartujemy w kubku dodajemy do zupy.
Doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną, przyprawą w płynie oraz pieprzem i solą.
Gotową zupę nalewamy na talerz posypujemy koperkiem i dodajemy łyżkę śmietany.
Dekorujemy zielona pietruszką.
gusia1000