misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Zupa pomidorowa z warzywami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Z mąki i oleju sporządzamy jasną zasmażkę.

Zupa pomidorowa z warzywami i serem

Składniki:

Zupa pomidorowa z warzywami i serem

 

  • 2 porcje
  • 1 mała puszka przecieru pomidorowego (lub 40 dag świeżych pomidorów)
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 cebula (lub dwie młode cebule ze szczypiorem)
  • Nać selera
  • 1 liść laurowy
  • 5 dag sera
  • Sól
  • Cukier

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z warzywami i serem
Dodajemy cukier, sól, całą cebulę, nać selera oraz liść laurowy, zalewamy rozcieńczonym przecierem pomidorowym i gotujemy 10 minut. Do wazy wkładamy tarty ser, po czym zalewamy go zupą.

Tagi:

sery ser pomidory