Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z ziemniakami i makaronem
1. Mięso oczyszczamy, myjemy, osuszamy i przekładamy do garnka. Warzywa obieramy i myjemy, następnie marchewki i pietruszki kroimy w słupki, a ziemniaki w kostkę. Marchewki i pietruszki przekładamy do mięsa, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości.
2. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je z garnka, a do zupy wrzucamy ziemniaki i makaron, gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy natkę pietruszki i koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Zupę podajemy gorącą. Smacznego.
2. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je z garnka, a do zupy wrzucamy ziemniaki i makaron, gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy natkę pietruszki i koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Zupę podajemy gorącą. Smacznego.