paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zupa pomidorowo -brzoskwiniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatna zupa z pomidorów i brzoskwiń podana z grzankami i posiekanymi listkami mięty.

Zupa pomidorowo -brzoskwiniowa

Składniki:

Zupa pomidorowo -brzoskwiniowa

 

  • 1 litr bulion drobiowy
  • 45 dag pomidory malinowe
  • 4 połówki brzoskwinie z puszki
  • do smaku mięta świeża
  • 1 łyżka jogurt naturalny
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowo -brzoskwiniowa
Cebule obrać i posiekać podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórek i pokroić w kostkę dodać do cebuli całość dusić ok 8-10 minut. Do pomidorów wlać bulion drobiowy i zagotować. Brzoskwinie pokroić w kostkę i dodać do zupy. Całość zmiksować blenderem, doprawić jogurtem naturalnym i ewentualnie solą. Zupę podawać z grzankami i posypać posiekanymi listkami mięty.