Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowo - dyniowa
Skrzydełka umyć i włożyć do garnka. Zalać zimną wodą i zagotować. Potem dodać warzywa i gotować wszystko prawie do miękkości.
W międzyczasie dodać liść laurowy, ziele i pieprz ziarnisty zawinięty w gazę ( ułatwi nam to potem wyjęcie z garnka ) odrobinkę posolić ale nie dużo bo dynia jest słona.
Gdy wszystko jest gotowe dodać dynię i koncentrat zblendować i zagotować. Chwilę gotować a na koniec zabielić zupę śmietaną zahartowaną w odrobinie zupy.
W razie konieczności jeszcze doprawić i podawać z wcześniej ugotowanym makaronem ( dowolnym ).
W międzyczasie dodać liść laurowy, ziele i pieprz ziarnisty zawinięty w gazę ( ułatwi nam to potem wyjęcie z garnka ) odrobinkę posolić ale nie dużo bo dynia jest słona.
Gdy wszystko jest gotowe dodać dynię i koncentrat zblendować i zagotować. Chwilę gotować a na koniec zabielić zupę śmietaną zahartowaną w odrobinie zupy.
W razie konieczności jeszcze doprawić i podawać z wcześniej ugotowanym makaronem ( dowolnym ).