Sposób przygotowania:
Pomidorówka dyniowa z grzybami i ryżem
Grzybki przepłukać dokładnie wodą na sicie. Zalać wrzątkiem w miseczce, odstawić. Mięso opłukać, podzielić na mniejsze cząstki, zalać wodą w garnku, dodać listki i ziele oraz kostkę bulionową, zagotować. Dodać dynię i resztę warzyw oraz czosnek i namoczone wcześniej grzyby. Gotować całość, a jak warzywa będą miękkie- wyciągnąć mięso, część warzyw i grzybki- do ozdoby. Listki i ziele usunąć. Dodać pomidory z puszki wraz sokiem oraz koncentrat. Zupę lekko zmiksować, dodać łyżkę śmietany. Doprawić sosem sojowym. Podawać z kleksem śmietany i ugotowanym ryżem, wierzch ozdobić grzybami, warzywkami oraz koperkiem, posypać pieprzem.
msewka
thegrooba
Ania Hosz