MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa pomidorowo-paprykowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa pomidorowo- paprykowa z ryżem , smaczna i szybka .

Zupa pomidorowo-paprykowa. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowo-paprykowa.

 

  • 1 czerwona papryka
  • 2 marchewki
  • 1/2 cebuli
  • 100g ryżu parabolicznego
  • 300g pomidorów z puszki
  • 50 ml wody
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • kostka warzywna
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowo-paprykowa.
Paprykę opłukujemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Marchew opłukujemy i kroimy w plasterki. Do garnka wlewamy wodę,dodajemy warzywa, kostkę, przyprawy, mieszamy i gotujemy przez 10 minut. Następnie wlewamy z puszki pomidory , mieszamy i gotujemy razem 5 minut i wtedy wsypujemy ryż, mieszamy i gotujemy przez 5-7 minut.Do gotowej zupy wlewamy 2 łyżki śmietany i posypujemy natką pietruszki.Gorącą zupę podajemy w miseczkach.
Zupa pomidorowo-paprykowa.
Podstawowe produkty to: papryka,marchew, cebula , pomidory i ryż.
Zupa pomidorowo-paprykowa.
Paprykę i cebulę , opłukujemy i kroimy w kostkę.
Zupa pomidorowo-paprykowa.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy warzywa , przyprawy i gotujemy.
Zupa pomidorowo-paprykowa.
Na końcu zupę zabielamy śmietaną i dodajemy natkę pietruszki.

Tagi:

ryż papryka