szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

zupa pomidorowo-paprykowa moni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszna szybka zupka z papryki i pomidorów

zupa pomidorowo-paprykowa moni

Składniki:

zupa pomidorowo-paprykowa moni

 

 

Sposób przygotowania:

zupa pomidorowo-paprykowa moni
Papryki umyć i oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Chleb również pokroić w kostkę. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Czosnek i cebule obrać. Chilli umyć , oczyścić z pestek i i wraz z czosnkiem i cebulą posiekać. W rondlu rozgrzać oliwę, dodac paprykę, chilli oraz pokrojone pomidory. Smażyć razem około 3 minuty, po czym zmniejszyć płomień i gotować aż pomidory się rozgotują. Do warzyw dodac pokrojony chleb i wlać gorący bulion. Doprawić na pikantnie solą, pieprzem oraz ziołami. Gotować jeszcze około 20 minut. Można podawać z grzankami.

Tagi:

chleb papryka