kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Zupa porowa z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam przepis na zupę z pora z dodatkiem kapusty

Zupa porowa z kapustą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa porowa z kapustą

 

  • 1 por
  • 1 cebula
  • 1 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 zabki czosnku
  • ½ główki mniejszej kapusty włoskiej
  • ok 1 litr bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa porowa z kapustą
Warzywa umyj i obierz. Por pokroj w plasterki. Cebulę, marchew i pietruszkę w kosteczkę. Rozgrzej tłuszcz w garnku. Dodaj por, cebulę, marchew i pietruszkę. Smaż ok 10 - 15 min od czasu do czasu mieszając. Dodaj pokrojoną na drobno kapustę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś jeszcze 10 minut. Podsyp mąką, dodaj bulion i wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj kolejne 10 minut.
Zupa porowa z kapustą
Warzywa umyj i obierz. Por pokroj w plasterki. Cebulę, marchew i pietruszkę w kosteczkę. Rozgrzej tłuszcz w garnku. Dodaj por, cebulę, marchew i pietruszkę.
Zupa porowa z kapustą
Smaż ok 10 - 15 min od czasu do czasu mieszając. Dodaj pokrojoną na drobno kapustę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś jeszcze 10 minut.

Tagi:

pory kapusta