szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Zupa pieczarkowo - boczniakowa z lanymi kluseczkam

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Lubię wszelkie zupy grzybowe, postanowiłam połączyć pieczarkową z boczniakami i podać z lanymi kluseczkami, które świetnie pasowały do zupy.

Zupa pieczarkowo - boczniakowa z lanymi kluseczkam

Składniki:

Zupa pieczarkowo - boczniakowa z lanymi kluseczkam

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowo - boczniakowa z lanymi kluseczkam
Na oliwie podsmażamy pokrojoną w ósemki cebulę i posiekanego drobno pora. Dodajemy pokrojone w paseczki boczniaki i przesmażamy. Do gotującego się bulionu dodajemy zupę pieczarkową Hortex, a po 10 minutach przesmażone boczniaki z cebulką i porem. Całość gotujemy ok 15 minut, doprawimy solą i pieprzem. Osobno przygotowujemy lane kluseczki. Jajka rozmącamy z mąką i szczyptą soli. Cienką strugą wlewamy ciasto na gotującą się wodę, czekamy aż kluseczki wypłyną i gotujemy jeszcze ok 1 minuty. Przygotowaną zupę podajemy z lanymi kluseczkami.

Tagi:

jajko zupa jajka