Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Zupa przecierana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zdrowa zupka warzywna.....

Zupa przecierana

Składniki:

Zupa przecierana

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa przecierana
Pomidory sparzyć i obrac ze skórki. Warzywa umyć i obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew i pietruszke podzielic na mniejsze części. Ze szparagówki poodcinac końce. Do garnka włożyc nózki i wszystkie jarzyny. Zalac woda i ugotować. Doprawić wegeta, pieprzem i sola według uznania. Po ugotowaniu wyciągnąc mięso. Wywar zmiksowac z warzywami blenderem, a nastepnie przetrzeć przez durszlak gdyby zostały jakieś większe cześci czy np. włókna z fasolki. Można podawać z pieczywem lub samą zupe gdy wyjdzie bardzo gęsta.