kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 973]

Zupa rabarbarowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka zupka w sam raz na gorące dni. Możemy ją podawać zarówno na zimno jak też na ciepło. Bardzo polecam.

Zupa rabarbarowa z makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa rabarbarowa z makaronem

Na zupę

  • 2 łodygi rabarbaru
  • 1 1/2 szklanki wody
  • 3 łyżki cukru

Na makaron

  • 1/4 szklanki bardzo drobnego makaronu
  • woda
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Zupa rabarbarowa z makaronem
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Rabarbar myjemy i czyścimy,

kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą, dosypujemy cukier i od czasu do czasu mieszamy. Gotujemy do miękkości.

Do drugiego garnka wlewamy wodę, dodajemy sól i zagotowujemy, wsypujemy makaron i gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Ugotowany makaron przelewamy na cedzak.

Na talerz wlewamy ugotowany rabarbar, dodajemy makaron.
Zupa rabarbarowa z makaronem
Umyty i oczyszczony rabarbar kroimy w kostkę
Zupa rabarbarowa z makaronem
Rabarbar przekładamy do garnka i gotujemy
Zupa rabarbarowa z makaronem
Makaron wsypujemy do zagotowanej wody i gotujemy
Zupa rabarbarowa z makaronem
Ugotowany makaron przelewamy na cedzak i odsączamy z wody