Sposób przygotowania:
Zapiekanka z mięsem, szpinakiem i ziemniakami
Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jajko i dokładnie wyrabiamy. Przekładamy na dno naczynia żaroodpornego.
Szpinak po oczyszczeniu siekamy i wrzucamy na patelnię z 2 łyżkami oleju. Dodajemy rozgnieciony czosnek, doprawiamy i wysmażamy cały płyn. Przekładamy na mięso.
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy jajko, łyżkę klarowanego masła i doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą majeranku. Dokładnie mieszamy i wykładamy na szpinak.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 1 godziny.
Szpinak po oczyszczeniu siekamy i wrzucamy na patelnię z 2 łyżkami oleju. Dodajemy rozgnieciony czosnek, doprawiamy i wysmażamy cały płyn. Przekładamy na mięso.
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy jajko, łyżkę klarowanego masła i doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą majeranku. Dokładnie mieszamy i wykładamy na szpinak.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 1 godziny.