Sposób przygotowania:
Zupa rozgrzewająca El MexicanoETAP 1:
1. Wszystkie składniki na mięsne kuleczki łączymy ze sobą i robimy małe kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180°C.
ETAP 2:
2. Ziemianki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki, pod koniec prużenia wlewamy zupę cebulową rozrobioną w połowie szklanki zimnej wody, chwilkę gotujemy.
5. Sos z paprykami wlewamy do ziemniaków, dodajemy sosy meksykańskie, doprawiamy chili.
ETAP 3:
6. Następnie łączymy z kuleczkami mięsnymi i zagęszczamy serkami topionymi rozrobionym w śmietanie.
7. Chwilkę gotujemy aż serki nam się rozpuszczą.
ETAP 4:
8. Zupa gotowa.
9. Smacznego.